Veckobrev v.47

Veckobrev v.47  19/11- 23/11 2018 

 

Den här veckan har varit en “vanligare” vecka. Eleverna berättade i måndags om de olika karaktärerna som de träffat i skolan i förra veckan. Vi har också läst lite böcker av olika författare den här veckan. Det har varit böcker som eleverna tagit med hemifrån. 

I måndags fick eleverna se ett nytt avsnitt ut serien “livet i bokstavslandet”. Den här veckans bokstäver är Bb” och “Oo”. Vi har samlat ord tillsammans och gjort collage i grupper. På våra språklektioner i veckan har vi arbetat med att lyssna efter det första ljudet i ett ord och även parat ihop ord som börjar på samma ljud. De flesta tycker att det första ljudet är ganska lätt att höra tycker eleverna. Vi har också arbetat i vår arbetsbok med bokstäverna “Bb” och “Oo” och även lite med rim och att lyssna på antal ljud i ord. 

I tisdags var vi på den sista simlektionen. Alla eleverna vågade simma i den stora, djupa bassängen. Några har lärt sig simma också. Jättebra! 

På onsdagens mattelektioner fick vi dels mäta med samma material, och dels arbeta med mönster. Vi mätte med trästickor och eleverna kom ihåg att lägga stickorna intill varandra och behövdes det fler så plockade man stickor “bakifrån” och fortsatte räkna. På lektionen med mönster fick eleverna praktiskt fortsätta på ett påbörjat mönster med “plockisar”

 

I går arbetade vi i temat”hösten” med att ta reda på hur ormar klarar sig under vintern. Orm börjar ju på bokstaven “Oo”. Nu finns elevernas ormar på temaväggen . Ormarna är ritade som fantasiormar med ett tydligt mönster. Några med mönstret “varannan”. 

Hela veckan har vi varje dag övat en stund på våra Luciasånger. Fundera nu över helgen vad ni vill klä ut er till på Luciafesten. Välj mellan : tomte, pepparkaka, stjärngosse, tärna och lucia. Vill många vara lucia så lottar vi bland dessa. Kläder finns att köpa på bla. Lidl, H&M, KappAhl och Lindex. Ta kontakt med Åsa eller Annika om ni undrar över något. 

Lucia kommer att firas torsdag den 13/12 kl. 8.10. Då är föräldrar till förskoleklasseleverna välkomna att titta. Eleverna kommer att sjunga för skolans elever vid två tillfällen den morgonen. Först för de yngre eleverna och sedan vid 9.00 för de äldsta eleverna. 

Nästa vecka: Onsdag den 28/11 åker vi skridskor i ishallen. Medtag skridskor, hjälm, vantar och varma kläder. I ishallen är det mycket kallt. Vi börjar vanlig tid 8.10. 

Kom ihåg att lämna in hälsouppgifterna till skolsköterskan så snart som möjligt.  

Vi vill också påminna om att gå in på skolinspektionens skolenkät och besvara frågorna. Svaren är viktiga för oss i skolan. 

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Lorena 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *