Veckobrev v.50






Veckobrev v.50  10/12 – 14/12 2018 

Så har vi kommit fram till terminens sista veckobrev. 

I måndags uppmärksammades Alfred Nobel som dog den 10 december för drygt 120 år sedan. Alfred Nobel som var en vetenskapsman och uppfinnare. Flera av eleverna hade klätt upp sig i lite finare kläder dagen till ära. 

I måndags gjorde vi också väderstatistik för november månad. Det var många molniga dagar. 

På tisdagens mattelektion arbetade vi med mönster. Vi arbetade både i stenciler och med att göra egna mönster som fotades med ipad. Eleverna tränade både på mönster, fototeknik och samarbete. 

Tyvärr kunde vi inte åka skridskor i onsdags då det var enda tiden för oss att repetera “Luciatåget” på plats i matsalen/idrottssalen. 

I går gick äntligen “Luciatåget” av stapeln. Eleverna sjöng helt fantastiskt och alla elever, pedagoger och anhöriga tyckte att eleverna hade tränat in ett fint program. Vi är alla så stolta över de fantastiskt duktiga eleverna! Efter de två föreställningarna fick eleverna fortsätta dagen med julkalender, fika och adventssamling med lucköppning. 

I dag har skrivit i loggboken om vårt luciatåg. 

Nästa vecka: På måndag arbetar vi vidare med två nya bokstäver. På tisdag besöker vi Sigtuna stad och ser på julskyltningen och dansar kring den stora granen på torget. På onsdag har vi pysseldag. Då gör vi julpyssel i klassrummet. 

På torsdag arbetar vi vidare med våra bokstäver kopplat till temat.  

På torsdag 20/12 är det obligatorisk närvaro för eleverna på julavslutningen. Den börjar kl.16.30 och är slut senast kl. 18.00. Vi träffas i klassrummet för en liten avslutning innan vi fikar gemensamt. Hela skolan träffas sedan kl. 17.15   utomhus på skolgården .Då  sjunger vi tillsammans och hör på rektorns avslutningstal. Skolan bjuder på saft till fikat men eleverna kan ta med bullar, kakor eller liknande till det gemensamma fikabordet. Alla föräldrar är välkomna att delta på julavslutningen tillsammans med oss på skolan. 

På fredag den 21/12 är det jullov. De elever som anmält närvaro på fritids är välkomna. 

Vi vill redan nu passa på att önska er alla ett skönt lov och att ni ska njuta av ledigheten! 

Vi ses igen tisdag den 8/1 2019 kl.8.10 

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Lorena 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *